Voor het perfect afstellen van je fiets op jouw lichaam

Een fietsmeting op basis van jouw lichaam


Bikefitting zorgt voor de perfecte afstelling van de fiets op jouw lichaam. Pro4mance combineert een nauwkeurige fietsmeting met deskundige oefentherapie Cesar en bewegingsfysiologie. Jouw houding en persoonlijke voorkeuren zijn leidend. Voorkom blessures met een goede bike fit en fiets met maximaal rendement.

Hoe gaat een bikefitting in zijn werk?


We beginnen bij de basis. Neutraal en onafhankelijk gaan we met elkaar in gesprek. Bij de intake brengen we jouw voorkeuren en eventuele blessures en klachten in kaart. Natuurlijk vertel je over wat jij wilt bereiken met fietsen. Ook kijken we hoe op dit moment je fietshouding is:
je fietspositie.

Lichamelijk onderzoek
Je spierlengte, gewrichtsmobiliteit, stabiliteit, stand van de botten en gewrichten worden onderzocht. De basis van jouw fietspositie en hoe je het prettigst op de fiets zit.

Schoenplaatjes/schoenen
Een belangrijk onderdeel! De krachten van je lichaam worden namelijk via de voet overgedragen naar het pedaal en de fiets. We zorgen ervoor dat je voeten de juiste ondersteuning krijgen.

Eventueel met persoonlijk aangemeten carbon steunzolen.

Grove instellingen
Op basis van het lichamelijk onderzoek, videoanalyse en wattagemeting stellen we de grove instellingen van je fiets af. Rekening houdend met zadelhoogte, zadelsetback, stuurhoogte, stuurbreedte en de benodigde componenten.  

Alle componenten zijn in huis, van zadel tot stuurlint. 
zadeldrukmeting

Zadeldrukmeting
Door met zadeldrukmeting te werken wordt exact bepaald hoe de drukverdeling van het zitvlak op het zadel is. Dit zorgt voor stabiliteit van het bekken en een optimale drukverdeling.

Keuze uit meer dan 30 testzadels!

Wattagemeting
Voor het optimaal overbrengen van jouw krachten naar de fiets werken we met wattagemeting. Zo kunnen we bepalen op welk moment jouw krachten zo efficiënt mogelijk worden overgedragen naar het pedaal voor maximaal rendement.

Videoanalyse
Inzicht in de meest optimale mechanische belasting en de lichaamshoeken. Videoanalyse wordt gebruikt als ondersteuning tijdens de fietspositiemeting.

Onze visie "fit with the brains not with the tools". 

Finetuning
Tot op de millimeter nauwkeurig zoeken we naar de optimale afstelling van de fiets. Ook bij verhoogde weerstand moet de fietspositie comfortabel blijven.

Wij willen dat je maximaal geniet van je fietsrit, ieder detail telt!

Ready to roll!
Je fiets wordt geheel afgesteld waarbij de juiste onderdelen worden gemonteerd. Alle componenten zijn op voorraad, van schoenplaatjes, zadels tot en met het stuurlint.

Zo kun jij direct de fiets op en gaan genieten van je fietsrit!

Behaal maximaal rendement en comfort uit je fietspositie

Tarieven

 
Bikefitting met eigen fiets  € 232,00   
Bikefitting voor aanschaf nieuwe fiets  € 305,00
Bikefitting tijdritfiets  € 305,00
3D zadeldrukmeting (zit in de basis bij de bikefitting)  € 125,00
Consult bij fietsklachten  €   90,00