COMFORTABEL OP JE FIETS

Bikefitting bij Pro4mance zorgt voor de perfecte afstelling van je fiets op jouw lichaam. Op deze manier kun jij prettig, klachtenvrij en comfortabel je kilometers maken. Het gaat erom dat jij lekker fietst; een bikefitting past iedereen.
 

Intake

We starten altijd met een intake om je wensen en doelen te bespreken. Daarin kun jij aangeven wat voor jou belangrijk is. Graag willen we weten wat je fietsverleden is en wat je huidige fietsdoelen zijn. Deze intake is het vertrekpunt van de bikefitting.
 

Onderzoek

Hierbij wordt gekeken naar hoe jouw lichaam beweegt en naar de mogelijkheden die het heeft. Hierbij kun je denken aan de spierlengte, gewrichtsmobiliteit, stabiliteit en de stand van de botten. Daarnaast worden er ook enkele fysieke testen uitgevoerd en wordt er aandacht besteed aan een onderzoek naar de voeten. Deze onderzoeken vormen de basis van jouw fietspositiemeting.

Fietsanalyse

De laatste stap van het onderzoek is de fietspositie analyse. Bij deze analyse worden de fietshouding en de beweegpatronen geanalyseerd. Bij dit onderzoek worden tools gebruikt zoals videoanalyse, zadeldrukmeting en vermogensmeting. Vervolgens kan met deze analyse en het lichamelijk onderzoek een gericht advies worden gegeven. Je fiets kan nu op je lichaam en de drie contactpunten van je fiets, pedalen, zadel en stuur, worden afgesteld. Te beginnen bij de schoenen en schoenplaten.

Afstellen schoenplaten

Voordat we met de fietsinstelling aan de slag gaan, stellen we eerst de schoenen en schoenplaten af. Het is uiterst belangrijk dat je schoenen passend voor je voeten zijn en je schoenplaten in de juiste richting staan afgesteld. Dit is een bepalende factor voor de krachtverdeling van je voeten. Eventueel met persoonlijk aangemeten carbon steunzolen.

Grove instellingen

Om een eerste basis te leggen worden de grove instellingen aangepast met de bevindingen uit de onderzoeken. De zadelhoogte en zadelterugstand, stuurbreedte, stuurhoogte en stuurpenlengte worden afgesteld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van videoanalyse, zadeldrukmeting en vermogensmeting. Met deze tools kunnen we zien of de aanpassing daadwerkelijk een verbetering zijn. Naast de aanpassingen van je fiets krijg je ook tips en adviezen over je houding op de fiets. Deze is namelijk mede bepalend voor een juiste fietspositie.

metingen

Wanneer de grove instellingen zijn bepaald meten we opnieuw de druk en stabiliteit van het zitvlak. Hier wordt een speciaal 3D zadeldrukmeetsysteem voor gebruikt. Zo kan de belasting van je zitvlak perfect inzichtelijk worden gemaakt. Mocht jouw zadel niet passend zijn dan heeft pro4mance een geruime keuze van meer dan 30 typen zadels. Zowel voor dames als heren.

Tijdens de bikefitting wordt ook het vermogen gemeten. Met het meten van het vermogen kunnen diverse metingen gedaan worden. De pedaalkracht tussen links en rechts kan zichtbaar worden gemaakt. Maar ook op welk moment van de pedaalslag de meeste kracht wordt overgedragen naar het pedaal. Er bestaat namelijk een optimum in de kniehoek en pedaalstand waarbij de kracht het meest efficiënt wordt overgebracht naar de fiets.

Fine tuning & aanpassing fiets

Om ervoor te zorgen dat jouw fiets tot in detail staat afgesteld, wordt er ook veel aandacht besteed aan de kleine afstellingen. Denk hierbij aan de stand van je shifters, de kanteling van het stuur, de hoek van het zadel of de reach van de handgrepen. Aspecten als deze geven net dat beetje extra om zonder klachten te fietsen.

Pro4mance heeft alle onderdelen om je fiets volgens de fietspositie af te stellen op voorraad. Van schoenplanten, sturen en zadels tot het stuurlint. Het laten aanpassen en vervangen met de juiste componenten voor je fiets is dan ook mogelijk. Zo zorgen we ervoor dat je fiets perfect staat afgesteld.

follow-up

Na de fysieke adviezen en fietsaanpassingen kun je de fiets weer op. Binnen 3 tot 4 weken is er gelegenheid tot contact of je klachten of blessures zjn verholpen en hoe de nieuwe afstellingen van je fiets bevallen. Indien er sprake is van een follow-up, zal dit na de bikefitting met je worden besproken. Vraag tijdens de bikefitting naar de mogelijkheden.

Fit & Try

Na de bikefitting bestaat de mogelijkheid om de nieuwe afstelling direct buiten te testen en ervaren. Je gaat dan samen met de bikefitter de fiets op. Tijdens de try worden ook tips gegeven over de houding en/of fietstechniek. Zo nodig, kunnen er ook nog kleine aanpassingen gedaan worden. Zo staat je niets meer in de weg, om comfortabel je kilometers weg te trappen. Geef bij het maken van een afspraak door dat je de Fit & Try wilt boeken. De bijkomende kosten zijn €50,00

 

PRO4MANCE #FULLCYCLINGCONCEPT
BIKEFITTING - TRAINING - BEGELEIDING